Vinblog

Bordeaux årgang 2018

Bordeaux årgang 2018

En årgang med kraftfulde og robuste vine, der rummer en frisk og elegant undertone. Cabernet Franc ydede måske sine bedste resultater nogensinde, i en årgang, der bærer præg af en helt usædvanlig vejrudvikling og af et exceptionelt niveau i det nordlige Medoc. Køb Bordeaux 2018 en primeur her Producenterne i Bordeaux er nu begyndt at åbne op for forudbestillinger af...

Læs mere
Klimavenlig vin

Klimavenlig vin

Den franske betegnelse Haute Valeur Environmentale (HVE) viser, at en vin er bæredygtig og klimavenlig. Chateau Bertrands, Guy Charlemagne og Jean Michel Guillon er blot tre af de producenter, der lever op kravene for at bruge betegnelsen.
Læs mere
2017 - topårgang for hvid Bourgogne

2017 - topårgang for hvid Bourgogne

Et samlet overblik over de hvide Bourgogne-vine fra 2017 afslører, at resultatet er fremragende. Nogle kritikere sammenligner med den eminente 2014-årgang - og de fleste er enige om, at 2017 er noget af det bedste siden årtusindskiftet.
Læs mere
Bordeaux årgang 2018

Bordeaux årgang 2018

En årgang med kraftfulde og robuste vine, der rummer en frisk og elegant undertone. Cabernet Franc ydede måske sine bedste resultater nogensinde, i en årgang, der bærer præg af en helt usædvanlig vejrudvikling og af et exceptionelt niveau i det...

Læs mere
Sådan bør du opbevare din vin

Sådan bør du opbevare din vin

Mørke, forhøjet luftfugtighed, ro og den rette temperatur er vigtige faktorer, når du vil opbevare din vin korrekt. Læs mere i blogindlægget om opbevaring af vin og vine med mest lagringspotentiale.

Læs mere
Vinen har bobler og prikker på tungen

Vinen har bobler og prikker på tungen

Hvis du oplever en svagt mousserende effekt i fx en rødvin, og den ligefrem bruser og prikker på tungen, er der gået eftergæring i vinen, og den står ikke til at redde. Læs mere om eftergæring i blogindlægget.

Læs mere
Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost, og hvornår begynder vinen at tage skade? Vi skal helt op på to-cifrede frostgrader, før vinen begynder at krystallisere. Vin er alkohol og har et noget lavere frysepunkt end vand.

Læs mere
Undgå at din vin bliver varmeskadet

Undgå at din vin bliver varmeskadet

Undgå ærgrelser og dårlige vinoplevelser. Varme er udover ilt en af vinens værste fjender, idet for høj varme ødelægger vinen og alle dens smagsnuancer. Få tips til at undgå varmeskadet vin i dette blogindlæg.

Læs mere
Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig? Med andre ord – hvornår er din vin blevet for gammel? Vin er en fødevare, som er blevet fremstillet med henblik på at blive drukket inden for en kortere årrække.

Læs mere
Vin til mad

Vin til mad

Hvorfor ikke anvende vinen i din madlavning? Står der ikke simreretter eller hjemmelavet pastasauce på madplanen, kan du med fordel fryse vinen ned i en isterningepose, og efter behov tage nogle terninger op til din madlavning.

Læs mere
Ost og Vin

Ost og Vin

Ost og vin er et uforligneligt makkerpar, som formår at løfte hinanden op i den gastronomiske himmel – vel at mærke når både vin og ost komplimenterer hinanden på bedste vis. Lær at vælge den rigtig vin til din ost.

Læs mere