Hvad er dekantering og hvad betyder det helt nøjagtigt at dekantere en vin? Ordet ”at dekantere” betyder at skille ad, og det anvendes først og fremmest ved vine som har bundfald.
Mørke, forhøjet luftfugtighed, ro og den rette temperatur er vigtige faktorer, når du vil opbevare din vin korrekt. Læs mere i blogindlægget om opbevaring af vin og vine med mest lagringspotentiale.
Hvis du oplever en svagt mousserende effekt i fx en rødvin, og den ligefrem bruser og prikker på tungen, er der gået eftergæring i vinen, og den står ikke til at redde. Læs mere om eftergæring i blogindlægget.
Undgå ærgrelser og dårlige vinoplevelser. Varme er udover ilt en af vinens værste fjender, idet for høj varme ødelægger vinen og alle dens smagsnuancer. Få tips til at undgå varmeskadet vin i dette blogindlæg.
Ost og vin er et uforligneligt makkerpar, som formår at løfte hinanden op i den gastronomiske himmel – vel at mærke når både vin og ost komplimenterer hinanden på bedste vis. Lær at vælge den rigtig vin til din ost.
Hvilken vin skal man vælge til konfirmationsfesten? Hvilken vin passer til maden, og hvordan vælger man en vin, som alle kan lide? Livets store højdepunkter skal fejres med god mad og lækker vin.
Hos Theis Vine er vi rigtig stærke på god Bourgogne, men vi kan også en hel masse, når det handler om oversøisk pinot noir fra fx New Zealand eller USA. I dette blogindlæg går vi tæt på pinot noir som druesort.
Theis Vines sortiment af vine fra Ribera del Duero er både omfattende og bredt. Vi samarbejder med nogle af områdets dygtigste producenter og er derfor i stand til at sælge topvine.
Hvad sker der, når man tager den bedste og mest erfarne vinmager i Ribera del Duero og giver ham fuldstændig frie hænder? Når man lader ham designe sit eget vineri? Købe sine egne vinmarker?
Det er de færreste vindrikkere, som ikke på et eller andet tidspunkt er stødt på en vin fra Ribera del Duero. Mange drikker endda vinene jævnligt. Lær mere om det populære område i dette blogindlæg.
Hvorvidt en champagne er tør eller sød, afgøres af den mængde dosage, der tilsættes. På etiketten kan man se, hvilken grad af tørhed/sødme vinen har. Bliv klogere på champagne i dette blogindlæg.
I en verdensdel, hvor ”bigger is better” indtil nu har sat normen for, hvordan man laver vin, har én producent sat standarden for et nyt og frisk pust i australsk vinproduktion. Navnet er Clonakilla.
Årgang 2016 i Bourgogne er historien om et vinområde, der blev ramt af den ene katastrofe efter den anden, men alligevel endte med at frembringe de vidunderligste vine. I små mængder ganske vist. Lille men god årgang Katastrofen indtraf i slutningen af april. Dele af Bourgogne blev overraskende angrebet af hård frost, der gjorde stor skade på vinstokkenes spæde skud. Kort efter fulgte heftige haglbyger, og et generelt fugtigt forårsvejr udviklede meldug på vinstokkenes blade. Ødelæggelserne ramte mange, men ikke alle vinmarker. Nogle producenter mistede halvdelen eller mere af deres normale udbytte, andre slap mere nådigt. En tør, varm og...