Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Theis Vine
Menu:

Vinblog

Hvornår skal man dekantere en vin?

Hvad er dekantering og hvad betyder det helt nøjagtigt at dekantere en vin? Ordet ”at dekantere” betyder at skille ad, og det anvendes først og fremmest ved vine som har bundfald.

Læs hele artiklen

Sådan bør du opbevare din vin

Mørke, forhøjet luftfugtighed, ro og den rette temperatur er vigtige faktorer, når du vil opbevare din vin korrekt. Læs mere i blogindlægget om opbevaring af vin og vine med mest lagringspotentiale.

Læs hele artiklen

Vinen har bobler og prikker på tungen

Hvis du oplever en svagt mousserende effekt i fx en rødvin, og den ligefrem bruser og prikker på tungen, er der gået eftergæring i vinen, og den står ikke til at redde. Læs mere om eftergæring i blogindlægget.

Læs hele artiklen

Undgå at din vin bliver varmeskadet

Undgå ærgrelser og dårlige vinoplevelser. Varme er udover ilt en af vinens værste fjender, idet for høj varme ødelægger vinen og alle dens smagsnuancer. Få tips til at undgå varmeskadet vin i dette blogindlæg.

Læs hele artiklen

Ost og Vin

Ost og vin er et uforligneligt makkerpar, som formår at løfte hinanden op i den gastronomiske himmel – vel at mærke når både vin og ost komplimenterer hinanden på bedste vis. Lær at vælge den rigtig vin til din ost.

Læs hele artiklen

Vin til konfirmationen

Hvilken vin skal man vælge til konfirmationsfesten? Hvilken vin passer til maden, og hvordan vælger man en vin, som alle kan lide? Livets store højdepunkter skal fejres med god mad og lækker vin.

Læs hele artiklen

Bliv klogere på Pinot Noir

Hos Theis Vine er vi rigtig stærke på god Bourgogne, men vi kan også en hel masse, når det handler om oversøisk pinot noir fra fx New Zealand eller USA. I dette blogindlæg går vi tæt på pinot noir som druesort.

Læs hele artiklen

Må vi anbefale...

Theis Vines sortiment af vine fra Ribera del Duero er både omfattende og bredt. Vi samarbejder med nogle af områdets dygtigste producenter og er derfor i stand til at sælge topvine.

Læs hele artiklen

Historien om Aalto

Hvad sker der, når man tager den bedste og mest erfarne vinmager i Ribera del Duero og giver ham fuldstændig frie hænder? Når man lader ham designe sit eget vineri? Købe sine egne vinmarker?

Læs hele artiklen

Ribera del Duero

Det er de færreste vindrikkere, som ikke på et eller andet tidspunkt er stødt på en vin fra Ribera del Duero. Mange drikker endda vinene jævnligt. Lær mere om det populære område i dette blogindlæg.

Læs hele artiklen

Din guide til champagne

Hvorvidt en champagne er tør eller sød, afgøres af den mængde dosage, der tilsættes. På etiketten kan man se, hvilken grad af tørhed/sødme vinen har. Bliv klogere på champagne i dette blogindlæg.

Læs hele artiklen

Clonakilla

I en verdensdel, hvor ”bigger is better” indtil nu har sat normen for, hvordan man laver vin, har én producent sat standarden for et nyt og frisk pust i australsk vinproduktion. Navnet er Clonakilla.

Læs hele artiklen

Bourgogne årgang 2016

Årgang 2016 i Bourgogne er historien om et vinområde, der blev ramt af den ene katastrofe efter den anden, men alligevel endte med at frembringe de vidunderligste vine. I små mængder ganske vist. Lille men god årgang Katastrofen indtraf i slutningen af april. Dele af Bourgogne blev overraskende angrebet af hård frost, der gjorde stor skade på vinstokkenes spæde skud. Kort efter fulgte heftige haglbyger, og et generelt fugtigt forårsvejr udviklede meldug på vinstokkenes blade. Ødelæggelserne ramte mange, men ikke alle vinmarker. Nogle producenter mistede halvdelen eller mere af deres normale udbytte, andre slap mere nådigt. En tør, varm og...

Læs hele artiklen

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.