Gratis fragt fra 1.499 kr.
Ryd
Menu:

Vinamour

Den ultimative guide til rosévin - smagen af sommer

Hvad er rosévin? Det kan godt være godt lige at slå helt fast, hvad rosévin egentlig er, før vi begynder at dykke ned i spektret af rosévine. Men læs med i denne guide, som kommer du helt til bunds i sommerens bedste tørstslukker.

Læs hele artiklen

Din Guide til Champagne: Hvilken Champagne skal jeg vælge?

Champagne kan godt være en lidt svær størrelse at forstå, og det forstår vi godt. Der er nemlig komplicerede metoder og processer involveret, når Champagnen fremstilles. Læs denne guide, og få helt styr på det verdensberømte vinområde.

Læs hele artiklen

Julevin - sådan vælger du vinen til julemaden

At parre vin med dansk julemad er lidt af en udfordring. For hvad matcher et måltid, der på én gang består af noget fedt, noget salt, noget sødt og noget syrligt? 

Vi guider dig til vinene som klæder anden, gåsen, flæskestegen og risalamanden.

Læs hele artiklen

Jean-Michel Guillon - årets vinbonde

Det er ikke let at få foden inden for i Bourgogne, og selv for verdens dygtigste vinmagere er det de færreste forundt at opnå prisen som årets vinbonde i den franske vinguide Hachette. Men netop dette er just lykkedes for bourgogne-outsideren Jean-Michel Guillon, der opgav pilotjobbet for kærligheden til Bourgogne og Gevrey Chambertin, og i dag kan bryste sig af prisen som ”Årets vinbonde” 

Læs hele artiklen

Grevinden af Ghizzano

Hun er ikke en helgen, og hun er ikke en frelser. Men der er alligevel noget helt særligt over den udstråling, der omslutter Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini, og den påvirkning hun har på menneskerne omkring hende. Hun er ikke blot en kvindelig vinmager - hun er en respekteret dame, der er enormt ydmyg og samtidig usædvanligt karismatisk.

Læs hele artiklen

Klimavenlig vin

Den franske betegnelse Haute Valeur Environmentale (HVE) viser, at en vin er bæredygtig og klimavenlig. Chateau Bertrands, Guy Charlemagne og Jean Michel Guillon er blot tre af de producenter, der lever op kravene for at bruge betegnelsen.

Læs hele artiklen

2017 - topårgang for hvid Bourgogne

Et samlet overblik over de hvide Bourgogne-vine fra 2017 afslører, at resultatet er fremragende. Nogle kritikere sammenligner med den eminente 2014-årgang - og de fleste er enige om, at 2017 er noget af det bedste siden årtusindskiftet.

Læs hele artiklen

Bordeaux årgang 2018

En årgang med kraftfulde og robuste vine, der rummer en frisk og elegant undertone. Cabernet Franc ydede måske sine bedste resultater nogensinde, i en årgang, der bærer præg af en helt usædvanlig vejrudvikling og af et exceptionelt niveau i det nordlige Medoc. Køb Bordeaux 2018 en primeur her Producenterne i Bordeaux er nu begyndt at åbne op for forudbestillinger af deres vine fra 2018-årgangen, og de store vinkritikere er begejstrede for årgangen. Vejret har givet de enkelte producenter mulighed for at vælge hver deres retning, og det har for manges vedkommende betydet, at de har valgt at søge en frisk...

Læs hele artiklen

Rosévin der kan mere og gør mere

Theis Vines nye rosévine har allerede markeret sig som noget af det mest interessante i denne forårs- og sommersæson. Vi har mødt direktør Anthony Carfantan fra Provence Rosé Group.

Læs hele artiklen

Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost, og hvornår begynder vinen at tage skade? Vi skal helt op på to-cifrede frostgrader, før vinen begynder at krystallisere. Vin er alkohol og har et noget lavere frysepunkt end vand.

Læs hele artiklen

Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig? Med andre ord – hvornår er din vin blevet for gammel? Vin er en fødevare, som er blevet fremstillet med henblik på at blive drukket inden for en kortere årrække.

Læs hele artiklen

Vin til mad

Hvorfor ikke anvende vinen i din madlavning? Står der ikke simreretter eller hjemmelavet pastasauce på madplanen, kan du med fordel fryse vinen ned i en isterningepose, og efter behov tage nogle terninger op til din madlavning.

Læs hele artiklen

James Suckling's Top 100

James Suckling's top-100 lister omfatter vine med en minimumsproduktion på 300 kasser, og vurderes ud fra forskellige kriterier. Den vigtigste faktor i den samlede bedømmelse er James Suckling's 100 point-system.

Læs hele artiklen

Vin til grillfesten

De varme eftermiddage og lune aftener skriger på en god omgang grillmad. Men hvilken vin skal man vælge til grillfesten - og hvilken vin passer til grillmaden, når det er mere familiære omgivelser?

Læs hele artiklen

5 gode alternativer til Aalto

Er du (også) en af dem, der kan lide Aalto og leder efter andre vine, der ligner denne ikoniske vin? Vi kender det godt. Derfor har vi samlet vores bud på 5 fantastiske vine, der alle kan måle sig med Aalto.

Læs hele artiklen

Slip boblerne løs til nytår

Nytårsaften er en af de festligste på hele året, og en aften, hvor vi forkæler os selv med god mad og flotte vine. Find inspiration i vores guide til valg af den rigtige vin, når det nye år skal fejres.

Læs hele artiklen

Aalto-mesterens nye topvin

Selv om summen af manden bag Aaltos succeser efterhånden overstiger, hvad et almindeligt menneske er i stand til at opnå gennem et helt liv, bremser det ikke Mariano Garcia. Læs om hans nye mesterværk, Garmón i dette blogindlæg. 

Læs hele artiklen

2016 - årtiets årgang i Rhône

Oven på vinene fra den forrygende årgang 2015, som præsterede utrolig flot i det sydlige Rhône, er det nu 2016-årgangens tur til at vise, hvad den dur til. Læs mere om, hvorfor 2016 var et godt vinår i Rhône.

Læs hele artiklen

Bordeaux årgang 2017

Meget tidligt blev Bordeaux 2017 udråbt til en katastrofe. Så galt står det dog ikke til. Langtfra. Nogen årgang 2015 eller 2016 bliver det aldrig, men ser man sig lidt for, lader det sig sagtens gøre at udvælge præcis de vine, der indeholder de kvaliteter, alle forventer af god Bordeaux. Vejret i Bordeaux 2017 gav udfordringer Men lad os tage et kig på, hvordan forløbet har været i det vinmæssigt problematiske år 2017. Ordet ”frost” går igen i beskrivelserne af det, der kunne være endt i en katastrofe, men trods alt mundede ud i noget fornuftigt. I hvert fald for...

Læs hele artiklen

Bordeaux årgang 2016

Bordeaux 2016 er en årgang der ikke må gå din næse forbi! Den sammenlignes af mange anmeldere og vinskribenter med den helt forrygende 1982 og har et kæmpe vinøst potentiale, og dermed også som investering. Vejret i 2016 gør at denne årgang er noget helt særligt, det var på mange måder en meget opdelt affære med kølige temperaturer og mere nedbør end normalt, først på sæsonen. I slutningen af maj og frem kom varmen, som skabte helt perfekte betingelser for druernes vækst. I august og september, let regn og kølige nætter som har medført at druerne har bibeholdt et højt...

Læs hele artiklen

Bekræft din alder

Denne hjemmeside indeholder produkter og varer der ikke er tilladt at sælge til personer under 18 år.
Bekræft venligst at du er fyldt 18 år.