Vinamour

Julevin - sådan vælger du vinen til julemaden

At parre vin med dansk julemad er lidt af en udfordring. For hvad matcher et måltid, der på én gang består af noget fedt, noget salt, noget sødt og noget syrligt? 

Vi guider dig til vinene som klæder anden, gåsen, flæskestegen og risalamanden.

Læs mere

Jean-Michel Guillon - årets vinbonde

Det er ikke let at få foden inden for i Bourgogne, og selv for verdens dygtigste vinmagere er det de færreste forundt at opnå prisen som årets vinbonde i den franske vinguide Hachette. Men netop dette er just lykkedes for bourgogne-outsideren Jean-Michel Guillon, der opgav pilotjobbet for kærligheden til Bourgogne og Gevrey Chambertin, og i dag kan bryste sig af prisen som ”Årets vinbonde” 
Læs mere

Grevinden af Ghizzano

Hun er ikke en helgen, og hun er ikke en frelser. Men der er alligevel noget helt særligt over den udstråling, der omslutter Grevinde Ginevra Venerosi-Pesciolini, og den påvirkning hun har på menneskerne omkring hende. Hun er ikke blot en kvindelig vinmager - hun er en respekteret dame, der er enormt ydmyg og samtidig usædvanligt karismatisk.
Læs mere

Klimavenlig vin

Den franske betegnelse Haute Valeur Environmentale (HVE) viser, at en vin er bæredygtig og klimavenlig. Chateau Bertrands, Guy Charlemagne og Jean Michel Guillon er blot tre af de producenter, der lever op kravene for at bruge betegnelsen.
Læs mere

2017 - topårgang for hvid Bourgogne

Et samlet overblik over de hvide Bourgogne-vine fra 2017 afslører, at resultatet er fremragende. Nogle kritikere sammenligner med den eminente 2014-årgang - og de fleste er enige om, at 2017 er noget af det bedste siden årtusindskiftet.
Læs mere

Bordeaux årgang 2018

En årgang med kraftfulde og robuste vine, der rummer en frisk og elegant undertone. Cabernet Franc ydede måske sine bedste resultater nogensinde, i en årgang, der bærer præg af en helt usædvanlig vejrudvikling og af et exceptionelt niveau i det...

Læs mere

Kan vin tåle frost?

Kan vin tåle frost, og hvornår begynder vinen at tage skade? Vi skal helt op på to-cifrede frostgrader, før vinen begynder at krystallisere. Vin er alkohol og har et noget lavere frysepunkt end vand.

Læs mere

Hvor længe kan vin holde sig?

Hvor længe kan vin holde sig? Med andre ord – hvornår er din vin blevet for gammel? Vin er en fødevare, som er blevet fremstillet med henblik på at blive drukket inden for en kortere årrække.

Læs mere

Vin til mad

Hvorfor ikke anvende vinen i din madlavning? Står der ikke simreretter eller hjemmelavet pastasauce på madplanen, kan du med fordel fryse vinen ned i en isterningepose, og efter behov tage nogle terninger op til din madlavning.

Læs mere

James Suckling's Top 100

James Suckling's top-100 lister omfatter vine med en minimumsproduktion på 300 kasser, og vurderes ud fra forskellige kriterier. Den vigtigste faktor i den samlede bedømmelse er James Suckling's 100 point-system.

Læs mere

Vin til grillfesten

De varme eftermiddage og lune aftener skriger på en god omgang grillmad. Men hvilken vin skal man vælge til grillfesten - og hvilken vin passer til grillmaden, når det er mere familiære omgivelser?

Læs mere